Om Zlatan och hans nuvarande skada

Vem är Zlatan?

En av världens bästa fotbollsspelare heter Zlatan Ibrahimovic och kommer ifrån Sverige. Du har säkert hört talas om honom även fast du inte är så intresserad i själva fotbollen, eftersom han är en av Sveriges största profiler. Många länder utomlands tänker på Zlatan när de hör Sverige, eftersom fotbollen är en så pass stor sport och Zlatan är så pass stor inom sporten. Som du kanske hör på Zlatans efternamn så är hans familj inte från Sverige, men Zlatan själv är uppfödd och uppväxt i Rosengård som ligger i Malmö i Skåne. Därav kommer hans skånska dialekt. Han är född den 3 oktober år 1981 i Malmö som sagt, vilket innebär att han nu är 35 år gammal. Zlatan har en sambo eller fästmö som heter Helena Seger och tillsammans har dem 2 barn vid namn Maximilian Ibrahimovic och Vincent Ibrahimovic.

Vart spelar Zlatan nu?

Zlatan började sin karriär i FC Rosengård när han var väldigt liten, sedan bytte han upp till Malmö BI, FBK Balkan och till sist Malmö FF. I den sistnämnda klubben så började han även sin karriär som senior. Efter att han har utvecklats stort i Malmö FF blir han värvad till Ajax där han spelar i 3 år innan han byter till Juventus. Efter Juventus byter Zlatan till Internazionale som är mer känt för Inter. Därefter byter han till Barcelona vilket var ett av hans största byten hittills i hans karriär. Dock vantrivdes han i klubben och bytte efter två säsonger till Milan. Efter Milan byter Zlatan upp sig till en klubb som gör att han växer enormt mycket som fotbollsspelare och framförallt målgörare. Det är nämligen Paris Saint-Germain som får en forward som gör hela 113 mål på fyra år. Efter dem fyra åren så byter han till Manchester United i England som han spelar i nu för tillfället. Dit kom han 2016 och han har endast ett års kontrakt där, så vart han tar vidare efter det är just nu oklart.

Zlatans skada

Under en match för en månad sen ungefär mot Pittsburgh skadade Zlatan sitt korsband. Det som skedde var att Zlatan hoppar upp för en nick i motståndarnas målområde och blir knuffad i luften och landar på sitt ena ben och knät böjs bakåt åt motsatt håll än vad lederna går. Det resulterade i att Zlatan fick allvarliga korsbandsskador och behövde opereras. Operationen gick så bra som den kunde gå, men det var ingen enkel uppgift för Freddie Fu och hans amerikanska läkarteam. Landslagsläkaren Anders Valentin berättade i Gomorron Sverige om Zlatans maximala otur han hade. Det sker ca 14 000 korsbandsskador på 10 år, och endast 20 av dem skadorna är så illa som Zlatans skada. Han berättade även att det inte spelar någon roll hur vältränad en atlet skulle vara på den typen av händelse, utan när man kommer i den vinkeln med den kroppstyngden på så går nästan vilket korsband av oavsett hur vältränad man är. I och med att Zlatan är väldigt vältränad så hade han maximal stor otur.