Betting på fotboll

Att betta på fotboll

Den vanligaste sporten som Sveriges befolkning bettar på är fotboll, som för övrigt är den mest spelade i vårt avlånga land. Mycket av själva bettingen är inte satsningen på pengar i sig, utan det är hela stämningen med att eventuellt mötas upp med sitt kompisgäng på en bar innan matchstart och kolla på uppsnacket tillsammans, alternativt sitta med sin familj i soffan med lite snacks och ladda upp inför matchen. Detta kan framförallt vara skönt om man lagt ner mycket tid inför matchen att göra research om lagen, spelarna och vem som kommer ta hem kvällens seger. Det finns alltså en hel del att tänka på när det gäller betting på fotboll, inte bara för att vinna utan dessutom för att undvika vissa fällor som många spelföretag fiskar med för att fler spelare ska satsa pengar utan att det ska generera någon vinst.

Ligor att spela på

Innan man börjar att satsa själva pengarna måste man välja en eller flera ligor att betta på. När man väl valt sin liga är det bra att följa den frekvent under ett tag så man kommer in i den och vad den innebär mer specifikt. Det mest osmarta man kan göra som spelare är att satsa på olika matcher med olika lag i olika serier, såvida man inte har jätte mycket tid för research och är väldigt duktig på att tolka fotboll. Eftersom sporten har växt så stort och är den största sporten över hela världen, så går det i princip att betta på vilken liga som helst. Självklart genererar vissa större vinstsummor, eftersom vinstsumman baseras på hur många spelare det är som satsar pengar på matchen eller ligan. Utbudet av serier varierar även från spelbolag till spelbolag så det gäller att kolla upp de innan man binder upp sig till något spelbolag. Däremot har europeiska spelsajter oftast ett större utbud när det kommer till europeiska matcher exempelvis. I princip alla sidor ger sina kunder möjlighet att betta på stora turneringar som VM. Om du vill betta på matcher utanför Europa och på andra kontinenter kan det vara svårare att hitta den optimala sajten men de finns givetvis dem också. I Sverige erbjuder de flesta sajter betting på alla divisioner som är några under allsvenskan och i vissa fall juniorfotboll. Nordicbet, ett av nordens största bettingsidor erbjuder betting ända ner till fotbollsmatcher i division fyra. Premier Leauge är den absolut populäraste serien att betta på visar svensk statistik.

Sajten du väljer att spela på är viktig att välja med omsorg för dels spelutbudet men även popularitet. Ju större en spelsajt är, desto större kommer vinstpengarna vara eftersom den har mer kunder som bettar på den. Samtidigt kan det göra vinstpengen mindre om det är flera som bettar på samma odds som dig. Något som är bra att ha i bakhuvudet när man väljer sajt är också vilka olika typer av bettingutbud de har, så de inte bra har ”1X2” utan även kombinationsspel, för skojs skull.

De vanligaste spelformerna

Anledningen till varför man ska kolla om sajten i fråga har fler betting möjligheter än ”1X2” är för att det är den absolut vanligaste betting formen och finns därför i princip överallt. ”1X2” innebär att personen i fråga bettar på vem det är som vinner matchen. Den innefattar alltså inga odds på antal mål, halvleksspel och liknande. Det är dessutom vanligt att spela på turneringar eller serier, det vill säga spel under längre tid. Istället för att betta vad målskillnaden blir i en specifik match så bettar man på vem det är som vinner hela serien eller turneringen eller vem som kvalificerar sig vidare. Man kan även betta på inbördes möten i turneringen. Livebettingen har dessutom tagit starkt fäste bland svenska som bettar, vilket ger större chanser att vinna och i de flesta fall en roligare och mer spännande upplevelse.